Elutasítva

2022.04.07. 19:18

A DNA kétszer is kérte tavaly Elena Udrea hatósági felügyelet alá helyezését, de a bíróságok ezt elutasították

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) tavaly kétszer is kérte a bíróságtól, hogy helyezzék hatósági felügyelet alá Elena Udreát, és tiltsák meg a volt turisztikai miniszternek az ország elhagyását, ám mindkét kérést elutasították.

Agerpres


A politikus csütörtök reggel elmenekült az országból, néhány órával azelőtt, hogy a legfelsőbb bíróság elutasította a semmisségi folyamodványát a Bute-gálaként ismert ügy bűnvádi perében, ami azt jelentette, hogy le kell töltenie a 6 éves börtönbüntetését. Udreát csütörtökön Bulgáriában fogták el a rendőrök, átadása a román hatóságoknak folyamatban van.

A volt miniszter a határrendészet korábbi közleménye szerint a giurgiui határátkelőnél hagyta el az országot, törvényesen, mert nem volt érvényben ellene semmilyen korlátozó intézkedés.

Elena Udrea 2018-ban is elmenekült az országból, még mielőtt a legfelsőbb bíróság 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Azért, hogy ez ne ismétlődjön meg, a DNA kétszer is kérte a hatósági felügyelet elé helyezését, de ezt előbb a brassói táblabíróság, majd a legfelsőbb bíróság is elutasította.

A volt miniszter a bíróságon azzal érvelt, hogy kisgyermekes anyaként nem áll szándékában elmenekülni az országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában