Kereskedelem

2022.03.21. 15:42

Drulă: Romániának fel kell függesztenie a kereskedelmet Oroszországgal

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvivő elnöke szerint Romániának teljesítenie kell Lengyelországnak azt a kérését, hogy az EU haladéktalanul függessze fel a kereskedelmet Oroszországgal.

Pártja álláspontját Cătălin Drulă hétfőn ismertette a sajtóval a parlamentben. Elmondása szerint jelenleg két orosz felségjelzésű hajó is van a konstancai kikötőben, "és a román állam nem tesz semmit".

"Le kell állítani ezeket a hajókat és az oroszokkal való kereskedést" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy a "pénz útján haladva" kell azonosítani és megbüntetni a háborút finanszírozó orosz oligarchákat.

"Megtörténhet, hogy a román állam kicsit tétovázni fog, mert ebben az épületben sok olyan politikus van, aki kapcsolódik az orosz pénzekhez" - mondta Drulă.

Az USR ügyvivő elnöke ugyanakkor felszólított a kormánypártok vezetőit, hogy "ne remegjen a térdük": ne csak nyilatkozatok szintjén, hanem tevőlegesen is azonosítsák a Romániában lévő orosz érdekeltségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában