Románia

2022.03.17. 10:37

Csaknem 45 ezren jelentkeztek az EU-n kívüli fiatalok számára meghirdetett hallgatói ösztöndíjakra

Illusztráció

Agerpres

 

Csaknem 45 ezren jelentkeztek a román állam által Európai Unión kívüli fiatalok számára meghirdetett egyetemi ösztöndíjakra - közölte a külügy. A tájékoztatásban megjegyzik, a külügy-minisztérum a felsőoktatás, a kutatási-fejlesztési és az innovációs tevékenységek finanszírozására létrehozott alappal (UEFISCDI) közösen a tavalyi év végén indította el azt a digitális platformot, amelyen az EU-n kívüli fiatalok számára meghirdetett ösztöndíjakra lehetett jelentkezni december 20-ától március 15-éig.

 

A jelzett időszakban 89 ezer felhasználói fiókot hoztak létre a portálon, és 145 országból csaknem 45 ezer pályázó igényelt ösztöndíjat. A legtöbben informatikai, üzleti, menedzsment- és jogi képzésre jelentkeztek. A legtöbb pályázat Afganisztánból, Nigériából, Pakisztánból, Indonéziából, Haitiről, Szíriából és Kongóból érkezett. A 2022/2023-as egyetemi évre szóló ösztöndíjakra benyújtott pályázatokat július 15-éig bírálják el - derül ki a külügy tájékoztatásából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában