Ellenzék

2022.02.09. 12:06

Simion: Mától elkezdődik Romániában Ciucă tábornok diktatúrájának időszaka

Forrás: Agerpres

Agerpres

 

Elkezdődik Romániában "Ciucă tábornok diktatúrájának" időszaka - véli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke. George Simion szerint a házszabály módosításával a cél elhallgattatni az ellenzéket. "Ma még felszólalhatunk a képviselőházban. Holnap azonban korlátozni fogják a felszólalási időt a plénumban, a bizottságokban, és azt is megszabják, honnan filmezhetünk és honnan nem, mintha az intézmény szabályai nem mondanák ki, hogy az ülések nyilvánosak" - fogalmazott Simion kedden a házszabály-módosításról szóló tervezet szakbizottsági vitáján.

 

Az AUR politikusa szerint az országnak látnia kell, hogy a törvényhozók "hogyan nézik a pornófilmeket, miként szavazzák meg a különnyugdíjakat, mire kapnak 10-15 ezer lejes juttatást". Simion úgy véli, a parlamenti többség ürügyként használja fel "az állítólagos erőszakoskodásokat" arra, hogy betiltsa a filmezést az üléseken. "Szégyelljék magukat mindazért, ami ma a képviselőházban történik. El akarják hallgattatni az ellenzéket. Mától elkezdődik Romániában Ciucă tábornok diktatúrájának időszaka" - hangoztatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában