Románia

2022.02.15. 12:30

Elfogadták a kolozsvári regionális kórház építésének finanszírozására vonatkozó szerződést

Illusztráció

Agerpres

 

Első házként jóváhagyta kedden a képviselőház a kolozsvári regionális sürgősségi kórház megépítésének finanszírozására vonatkozó, a román állam és az Európai Beruházási Bank között megkötött szerződést. A szerződést Bukarestben 2021. november 11-én, majd Luxemburgban november 15-én írták alá a felek. A finanszírozási szerződés szerint a 305 millió eurós hitel a kolozsvári regionális sürgősségi kórház nettó építési költségének mintegy 67%-át teszi ki - derül ki a képviselőház költségvetési bizottságának jelentéséből.

 

A fennmaradó 150,4 millió eurót (az összköltség 33%-át), valamint a projekthez kapcsolódó adókat és illetékeket vissza nem térítendő forrásokból és az állami költségvetésből biztosítja a román fél. A projekt 7 év alatt, 2026-ig valósul meg. A kölcsön folyósításának végső időpontja a 72. hónap a finanszírozási szerződés aláírásától számítva. A hitel maximum 30 részletben vehető igénybe, egy részlet minimális összege 10 millió euró. A projektet az egészségügyi minisztérium ülteti gyakorlatba. A képviselőház első törvényhozási fórumként szavazott a projektről, ezt követően a tervezet a szenátushoz kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában