Románia

2022.02.28. 15:46

Drulă: Ukrajna sürgősségi eljárással történő felvétele az EU-ba "legitim" lépés lenne

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Ukrajna és a Moldovai Köztársaság sürgősségi eljárással történő felvétele az Európai Unióba "legitim" lépés lenne, egy "adekvát válasz" Vlagyimir Putyin orosz elnöknek - vélekedett hétfőn Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvivő elnöke.

A politikus Facebook-bejegyzésben fejtette ki véleményét, miszerint minden európai országnak jogában áll dönteni jövőjéről, és a jelenlegi helyzetben az Unió értékrendje megköveteli, hogy sürgősségi eljárással vegyék fel Ukrajnát és a Moldovai Köztársaságot a tagállamok sorába.

'Az Euromajdanon Ukrajna hősei megbuktatták a Janukovics-rendszert, és vérükkel fizettek uniós csatlakozási óhajukért. Válaszképpen Vlagyimir Putyin elkezdte darabokra tépni Ukrajnát, most pedig barbár háborút vív ezen nép lelke ellen' - olvasható Drulă bejegyzésében.

Az USR ügyvivő elnöke üdvözölte Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének nyilatkozatát Ukrajna csatlakozási óhajával kapcsolatban, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke ígéretét, miszerint a kérdést meg fogják vitatni. Cătălin Drulă szerint a keleti szárny két legfejlettebb állama - Ukrajna és a Moldovai Köztársaság - megérdemlik, hogy valós esélyt kapjanak a csatlakozásra.

Címkék#Ukrajna#EU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában