Románia

2022.02.16. 11:23

Cîţu: Várjuk a megoldásokat a maszkviselést illetően hozott határozattal kapcsolatban

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerdán kijelentette, a kormánynak kell megoldásokat találnia az alkotmánybíróságnak (CCR) a maszkviselést illetően hozott határozata nyomán. Az újságírók megkérdezték a liberális elnöktől, hogyan vélekedik az alkotmánybíróság keddi határozatáról, amellyel alaptörvénybe ütközőnek ítélték a maszkviselést a köztereken, bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön és a munkahelyen kötelezővé tevő sürgősségi kormányrendeletet. 

 

"Azt hiszem, ezt a kérdést az akkori kormánynak kellene feltenni, amely nem tartotta be a törvényes lépéseket. Másvalaki volt akkor a kormányfő, aki most a tv-csatornákon osztja az észt" - válaszolta a liberális elnök. Azt is megkérdezték tőle, tárgyalt-e a PNL jogászaival arról, szükség lesz-e újabb szabályozásra, hogy elkerülhető legyen a védőmaszk nyilvános helyeken való viselésének megszüntetése. "Nem. Várjuk a megoldásokat a kormánytól. Meggyőződésem, hogy 45 napon belül gyakorlatba ültetik a CCR határozatát" - szögezte le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában