Figyelmeztetés

2022.01.30. 19:25

Viharos erejű szél kedd este Krassó-Szörény és Hunyad megye hegyvidékén

A woman has her hair fluttering in the wind during stormy weather near the lake Ammersee in the small Bavarian village of Herrsching, southern Germany, on March 31, 2015. Storm front "Niklas" sweeping over the whole country reaches a speed of 140 kilometers per hour, according to meteorologists. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP via Getty Images)

Fotó: AFP via Getty Images

Agerpres

Viharos erejű szélre figyelmeztető harmadfokú (piros jelzésű), azonnal hatályba lépő (nowcasting) riasztást adtak ki vasárnap délután a meteorológusok Krassó-Szörény és Hunyad megye hegyvidékére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint este 11 óráig az 1800 méter fölött elterülő vidékeken nagyon nagy erővel fog fújni a szél, akár az óránkénti 130-140 kilométert is meghaladhatja a széllökések sebessége, és a hóvihar miatt a látási viszonyok a nulla felé közelítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában