Sztrájk

2022.01.22. 14:23

Harmadik napja sztrájkolnak a Bukaresti Közszállítási Vállalat alkalmazottai

Szombaton is folytatódik a Bukaresti Közszállítási Vállalat (STB) szakszervezete által kirobbantott sztrájk, a járművezetők nem hajlandók működésbe helyezni a buszokat, trolibuszokat és villamosokat, annak ellenére, hogy a fővárosi törvényszék pénteken törvénytelennek nyilvánította a megmozdulást és elrendelte annak leállítását.

Forrás: ANDREI MOISE / MEDIAFAX FOTO

Agerpres

Adrian Criţ, a STB vezérigazgatójának elmondása szerint szombat reggel a vállalat járművei közül csupán 15 közlekedett. "Bár létezik bírósági ítélet, amely szerint a sztrájk törvénytelen, az alkalmazottak sajnos nem tartják tiszteletben. Ez egy összehangolt támadás a bukaresti polgárok biztonsága ellen, amely komoly következményekkel jár a vállalat jövőjére nézve. Ez egy bojkott a bukaresti polgárok biztonsága ellen, amelyet a szakszervezet szervez, amely már nem képviseli a munkavállalók érdekeit. Eddig is csak a saját érdekeiket tartották szem előtt, ami a vállalatot a jelenlegi gazdasági helyzetbe juttatta" - nyilatkozta Criţ az AGERPRES hírügynökségnek.

A vállalat vezetője ismét felszólította az alkalmazottakat, hogy gondoljanak családjaikra, ugyanakkor legyenek belátással a fővárosi lakosság helyzetére, és vegyék fel a munkát.

Nicuşor Dan, Bukarest főpolgármestere péntek este felkérte az ügyészséget, hogy gyorsított eljárással vizsgálják a sztrájkot kirobbantó személyek, főként Vasile Petrariu szakszervezeti vezető ügyét - mondta még el Criţ.

A szakszervezetisek és a főváros főpolgármestere közötti tárgyalások péntek este kudarcba fulladtak, az STB dolgozói továbbra is a vállalat vezérigazgatójának lemondását követelik, amelyről csak az STB igazgatótanácsa dönthet. A bukaresti közszállítási vállalat dolgozóinak egy része csütörtök reggel spontán beszüntette a munkát a szakszervezet felszólítására. A szakszervezeti képviselők azzal indokolták a lépést, hogy a vállalat vezetősége nem teljesítette béremelési követeléseiket. Az érdekvédelmi szervezet a vállalat vezérigazgatójának lemondását követelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában