Románia

2022.01.25. 13:11

Florin Cîţu: Értelmetlen lenne szabályozni az energiapiacot áprilistól

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint értelmetlen lenne áprilistól ismét szabályozni az energiapiacot.

Florin Cîţu kedden a parlamentben a sajtónek elmondta: szerinte az energiapiac áprilistól esedékes újbóli szabályozására vonatkozó javaslat kezdeményezői "nem gondolták jól át" ezt a megoldást, hiszen a nyári hónapokban csökken az energiafogyasztás, értelmetlen lenne bevezetni az intézkedést. "Ha valóban tenni akarunk valamit, inkább gondoljunk a jövő télre" - jelentette ki. Hozzátette, eredetileg a liberálisok kezdeményezték az energiapiac újbóli szabályozását, de csak a téli hónapok idejére. Mivel azonban az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) elutasította az ötletet, letettek a kezdeményezésről, és más intézkedéseket javasoltak az energiaszámlák csökkentésére.

"Nem verseny ez, hogy ki tesz többet a románokért. A cél az, hogy a legjobb megoldásokat találjuk meg a koalícióban" - hangoztatta a politikus.

Hozzátette, támogatja azt a javaslatot, hogy az új intézkedéseket visszamenőleg is alkalmazzák, ha ezt az igazságügyi minisztérium is kivitelezhetőnek tartja.

Elmondta továbbá, hogy 200 ezer lejre nő a büntetési tétel felső határa azon cégek esetében, amelyek nem számolják újra a hibás számlákat vagy nem alkalmazzák a törvényi előírásokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában