Románia

2022.01.15. 12:26

Figyelmeztető sztrájkot tart szerdán a tanügyi alkalmazottak egy része

Illusztráció/Pexels

Agerpres

 

Szerdán figyelmeztető sztrájkot tartanak a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetség (FSLI) és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség tagjai.

A két szervezet szombati közleménye szerint a tagságuk konzultálása után döntöttek a munkabeszüntetés mellett. A figyelmeztető sztrájk szerdán 11 órától 13 óráig fog tartani.

A szakszervezetek tiltakozását többek között az váltotta ki, hogy a kormány nem hajlandó tárgyalni a képviselőikkel a 2017-es közalkalmazotti bértörvényben rögzített fizetésemeléséről, és az oktatás finanszírozása továbbra sem éri el a GDP 6 százalékát. A tanügyi dolgozók amiatt is elégedetlenek, hogy továbbra sem kapják meg a munkakörülményeiknek megfelelő bérpótlékokat, a kisegítő személyzet túlóráit pedig nem fizetik ki.

Közleményében a két szakszervezeti szövetség emlékeztet arra, hogy mintegy száz tagjuk csütörtökön sztrájkőrséget tartott a kormány épülete előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában