Románia

2021.12.27. 16:07

Közel 1,9 milliárd lej többletköltséget hagyott jóvá idén a fejlesztési minisztérium

Agerpres

 

Az eredetileg jóváhagyott finanszírozáson kívül 1,9 milliárd lej többletköltséget utal ki összesen 1101 önkormányzatnak a minisztérium a Helyi Fejlesztések Országos Programján keresztül finanszírozott beruházásokra.

Hétfői közleményében a tárca emlékeztetett arra, hogy a fejlesztési minisztérium javaslatára többletköltséget hagyott jóvá tavaly decemberben a kormány a Helyi Fejlesztések Országos Programjának első szakaszán (PNDL 1) keresztül finanszírozott beruházásokra, a nyár folyamán pedig a második szakaszban (PNDL 2) támogatott befektetésekre.

Cseke Attila miniszter tájékoztatása szerint az önkormányzatok a megdrágult építkezési alapanyagok és megemelkedett bérek költségeinek fedezésére kérhették a többletfinanszírozást, amelyre azért volt szükség, mert különben leállhattak volna azok a beruházások, ahol már kifizették az építkezés egy részét, az önkormányzatokat pedig a kiutalt támogatás visszafizetésére kötelezi a törvény. Ez a kisebb önkormányzatokat a csőd szélére sodorhatta volna.

A minisztérium szerint 1101 önkormányzat részesül összesen 1,9 milliárd lej többletfinanszírozásban, több mint 1,8 milliárd lejt a második szakaszban támogatott beruházások kifizetésére utalnak 986 önkormányzatnak, további 115 önkormányzatnak pedig 48 millió lejt a helyi fejlesztések első szakaszában finanszírozott befektetésekre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában