Románia

2021.12.29. 13:25

Ciucă: A kormány nem hagyja jóvá év vége előtt a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetését

Forrás: adevarul.ro

Agerpres

 

A kormány nem fogadja el év végéig a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló intézkedést - jelentette ki szerdán a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă a Vâlcea megyei Horezu településen tett látogatása alkalmával nyilatkozott a sajtónak. Többek között arról faggatták a média képviselői, hogy jóváhagyhatja-e a kormány az év vége előtt a Covid-igazolvány bevezetéséről szóló intézkedést. "Ha erre a hétre gondolnak, nem hiszem, hogy ez megtörténik" - válaszolt.

A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvényről a parlament hivatott dönteni, márpedig a törvényhozás már téli szünetre ment. Amíg a parlament meghozza a döntést erre vonatkozóan, a kormány az adott helyzethez igazítja az intézkedéseit - magyarázta Ciucă, hozzátéve, napi szinten egyeztet az egészségügyi miniszterrel az újabb járványhullámra való felkészüléshez szükséges teendőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában