Covid-igazolvány

2021.12.23. 12:56

Cîţu: A törvénynek ösztönöznie kell az oltakozást úgy, hogy ne korlátozza a román gazdaság működését

Forrás: romaniatv.net

Agerpres

 

Még nem véglegesítette a kormány a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény tervezetét - közölte csütörtökön Florin Cîţu.

A szenátusi házelnök a parlamentben elmondta a sajtónak, jelenleg jogászok vizsgálják, hogy az egészségügyi minisztérium által kidolgozott változat kiállná-e az alkotmányosság próbáját, de még nem végeztek az elemzéssel. "Mindenesetre jogszerű, alkotmányos, de eredményes intézkedésekre van szükség. Én fontosnak tartom, hogy a törvény oltakozásra ösztönözze az embereket, ugyanakkor a gazdaság működését se korlátozza" - mondta a Nemzeti Liberális Párt elnöke.

Emlékeztetett arra, hogy az általa vezetett kormány már korábban bevezette sürgősségi rendelettel a bevásárlóközpontokba vagy vendéglőkbe való belépésre feljogosító zöldigazolványt. A rendelet célja szerinte az oltási kampány serkentése volt. "Meglátjuk, hogy ezen mit lehet javítani. Várjuk a kormány változatát, amit meg fogunk vitatni" - mondta Cîţu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában