Bejelentés

2021.11.23. 17:03

FRISSÍTVE l Kilépett a PNL-ből Ludovic Orban

FRISSÍTÉS

Azért lépett ki a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), mert lojális akar maradni azokhoz az emberekhez, akik bíztak a PNL-ben, amelybe azonban most beszivárgott a „hazugság, az ostobaság, árulás, gyávaság” – jelentette ki kedden az alakulat volt elnöke, Ludovic Orban.

„A PNL-s kollégák elárulták az embereket, elkövették a legsúlyosabb szabálysértést, ami egy demokráciában létezik. (...) A mai napon fontos és nagyon nehéz döntést kellett meghoznom: kénytelen voltam kilépni abból a pártból, amelyben egész felnőtt életemet töltöttem. A PNL-ben van a legtöbb barátom, olyan emberek, akikkel együtt harcoltam, szenvedtem, küzdöttem a liberális eszmékért, azért, hogy a 'vörös pestis' ne uralkodjon Románia fölött, és hogy Románia esélyt kapjon a valódi fejlődésre” – fejtette ki Orban a PNL székhelyén.

Hozzátette, majdnem mindaz, amiben hisz, már nincs jelen a PNL vezetőségi szintjén, helyettük utat tört magának mindaz, amit gyűlöl: hazugság, ostobaság, árulás, szolgalelkűség, gyávaság, politikai felelősségvállalás hiánya.

Orban azt is bejelentette, hogy a PNL-ből kilépett többi képviselővel és szenátorral együtt új parlamenti frakciót fog létrehozni, az első lépéseket már valószínűleg a jövő héten megteszi ennek érdekében.

Ludovic Orban kedden kilépett a Nemzeti Liberális Pártból. Az egykori pártelnököt 15 szenátor és képviselő követte, azok, akik korábban már elhagyták a PNL parlamenti frakcióját.


FRISSÍTÉS

A volt munkaügyi miniszter, Violeta Alexandru és a volt mezőgazdasági miniszter, Adrian Oros elhibázottnak ítélte meg az új PNL-vezetőség azon döntését, hogy a Szociáldemokrata Párttal (PSD) lép szövetségre.

Violeta Alexandru felidézte, hogy a PNL ahhoz kérte választóinak támogatását, hogy általa legyen ereje legyőzni a PSD-t; most ezeknek a választóknak a bizalmával élt vissza a jelenlegi pártvezetés. „Kilépésem második oka az, hogy jelentős mértékű gyávaságot figyeltem meg a PNL-ben” – tette hozzá.

Adrian Oros azzal indokolta döntését, hogy a jelenlegi pártvezetés 'lábbal tiporta a PNL hagyományát és történelmét'. „A PSD lábai elé dobták a PNL-t is, Romániát is” – fogalmazott a volt miniszter.

Ludovic Orban október 26-án lépett ki a PNL képviselőházi frakciójából, azóta független törvényhozóként tevékenykedik. Keddi döntése kapcsán azt mondta, lojális akar lenni azokhoz az emberekhez, akik hittek a pártban, amelyben mára a hazugság, az ostobaság, az árulás és a gyávaság vert tanyát.

A következők jelezték a Nemzeti Liberális Pártból való kilépésüket kedden: Alexandru Kocsis (képviselő), Ovidiu Florean (szenátor), Ion Ştefan (képviselő), Ionel Dancă (képviselő), Constantin Şovaială (képviselő), George Ionescu (képviselő), Adrian Oros (szenátor), Bogdan Bola (képviselő), Claudiu Chira (képviselő), Nicolae Giugea (képviselő), Antonel Tănase (képviselő), Gabriel Plăiaşu (képviselő), Ion Iordache (szenátor), Violeta Alexandru (képviselő) és Adrian Miuţescu (képviselő).


Kilépett a Nemzeti Liberális Pártból az alakulat volt elnöke, Ludovic Orban. Az egykori pártelnököt 15 szenátor és képviselő követte, azok, akik korábban már elhagyták a PNL parlamenti frakcióját – jelentette be kedden délután Violeta Alexandru képviselő.

A pártból kilépő politikusok között van Ionel Dancă és Adrian Oros. Utóbbi azzal indokolta döntését, hogy a jelenlegi pártvezetés „lábbal tiporta a PNL hagyományát és történelmét”.

Ludovic Orban október 26-án lépett ki a PNL képviselőházi frakciójából, azóta független törvényhozóként tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik