Növekedés

2021.11.05. 10:10

INS: 11,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Fotó: infostart.hu

A nyers adatok alapján 11,9 százalékkal, a szezonálisan kiigazított adatok alapján 11,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).

A 11,9 százalékos növekedéshez elsősorban a nem élelmiszertermékek eladásának 17 százalékos gyarapodása járult hozzá. Üzemanyagok forgalma 11 százalékkal, élelmiszerekből, italokból és dohánytermékekből 6 százalékkal nőtt az első három negyedévben, mint a múlt év azonos időszakában.

Idén szeptemberben a nyers adatok alapján 1,8 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom szeptemberhez képest. Ez elsősorban az üzemanyagok eladásának 7,1 százalékos, az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítésének 2,1 százalékos csökkenésével magyarázható. A nem élelmiszer-termékek eladása 1,3 százalékkal nőtt szeptemberben augusztushoz képest.

A fenti adatok a személygépkocsi- és a motorkerékpár-értékesítéseket nem tartalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában