Nyomozás

2021.11.02. 09:22

Források: kihallgatták a holtan talált aradi kislány édesanyjának élettársát

Fotó: Illusztráció

Azonosították a nyomozó hatóságok azt a kislányt, akinek a holttestére az egyik aradi temető közelében találtak rá vasárnap. A gyerek édesanyjának élettársát 24 órára őrizetbe vették, állítása szerint baleset történt – értesült az AGERPRES hírügynökség a nyomozáshoz közel álló forrásokból.

Az ügyészek hétfőn közzétették a kislány robotportréját, és a lakosság segítségét kérték a személyazonosság megállapítására. A kezdeményezés sikerrel járt, ugyanis több személy is segítséget nyújtott az ügyben.

A keddre virradó éjszaka kihallgatták az édesanya élettársát, majd 24 órára őrizetbe vették.

A 23 éves férfi azt mondta a kihallgatás során, hogy baleset történt. Állítása szerint fürdés közben a kislány elcsúszott, beütötte a fejét a kád szélébe és meghalt. A férfi elismerte, hogy ő vitte ki a holttestet oda, ahol később megtalálták, azt azonban tagadja, hogy megcsonkította, majd meggyújtotta volna.

A nyomozáshoz közel álló források szerint az édesanya mindeközben az aradi kórházba volt beutalva, harmadik gyermekének adott életet. Vasárnap tért haza az újszülöttel a kórházból. Mindkettejüket elhelyezték az Arad megyei gyermekvédelmi igazgatóság egyik központjában, az anyát később kihallgatják.

Az aradi törvényszéki ügyészség közleménye értelmében előbb egy részben szénné égett emberi láb darabjára bukkantak rá Arad Buzsák nevű lakónegyedének temetője közelében, egy félreeső földúton. Innen körülbelül 50 méterre találták meg az alsó végtagok nélküli, részben megégett holttestet és a tűz nyomait.

Az ügyben emberölés, halott- és sírgyalázás, illetve családon belüli erőszak gyanúja miatt vizsgálódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában