DIICOT

2021.11.25. 16:22

A szerdai házkutatások nyomán 154 személyt vettek őrizetbe

Sigla DIICOT, miercuri, 10 august 2016. Inquam Photos / Alexandru Busca

Fotó: blog.ilegis.ro

Több mint 30 kilogramm kábítószert foglaltak le és 154 embert vettek őrizetbe a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei a szerdán országszerte végrehajtott több száz házkutatás után.

A DIICOT ügyészei és a román rendőrség a csendőrség támogatásával szerda reggel országos szinten 47 akciót hajtott végre az ember- és gyerekkereskedelemre, a kiszolgáltatott személyek kizsákmányolására, a migránscsempészetre, a kiberbűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre és a különösen súlyos következményekkel járó vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott szervezett bűnözői csoportok felszámolására.

Az ügyészség közleménye szerint a nagyszabású akció keretében országszerte 457 helyszínen végeztek házkutatást, és 367 személyt kísértek be kihallgatásra.

A házkutatások nyomán több mint 30 kilogramm veszélyes és különösen veszélyes kábítószert (kannabisz és kokain), több mint 2 kilogramm pszichoaktív anyagot, két kannabiszkultúrát (51 növény), kannabiszkultúra-karbantartó eszközöket, 40 mérleget foglaltak le.

Lefoglaltak továbbá 2 luxusautót, 333 mobiltelefont, egy hitelkártya-másoló készüléket, 60 videokamerával felszerelt drónt, több mint 1400 hamisított árut (ruhaneműt és parfümöt), 3 nem halálos fegyvert, 500 gramm arany ékszert, 559.215 eurót, 442.022 lejt, 3822 dollárt, fehér fegyvereket és dokumentumokat.

A kihallgatások nyomán a DIICOT ügyészei 154 személyt vettek őrizetbe, 36 személyt pedig bírósági felügyelet alá helyeztek. Emellett végrehajtottak két európai elfogatóparancsot, kilenc gyanúsított ellen pedig körözést adtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában