életmentő segítség

2021.10.14. 19:16

Gyógyszeradományt kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a magyar kormánytól

Ezer doboz Favipiravir Meditop gyógyszert kapott csütörtökön a magyar kormánytól a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Forrás: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Facebook

Az adományról az egészségügyi intézmény számolt be a Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a koronavírusos betegek kezelésére használt orvosságot Tóth László csíkszeredai főkonzul adta át dr. Konrád Juditnak, a kórház menedzserének.

Tóth László rámutatott, az ezer doboz gyógyszer a második része annak az adománynak, amelynek első részét, öt mobil lélegeztető gépet Kövér László házelnök adott át az előző napokban Csíkszeredában. A diplomata oltakozásra biztatott mindenkit, és köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak munkájukért.

Dr. Konrád Judit közölte, a több mint ezer beteg kezelésére elegendő adomány felét felajánlják a többi székelyföldi kórháznak, szükségletük szerint átvehetnek belőle. Az igazgató is a védőoltást fontosságát hangsúlyozta, rámutatva arra, hogy ma a kórházukban ápolt koronavírusos betegek 88 százaléka, a súlyos és kritikus állapotban lévő betegek között pedig szinte 100 százaléka nincs beoltva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában