Határozat

2021.09.02. 15:34

A CNSU felel az iskolák forgatókönyveinek megszabásáért

Határozatot fogadott el csütörtökön az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU), amelyben felhatalmazta az egészségügyi és az oktatási minisztériumot az új tanévben érvényes járványügyi szabályokról és az iskolák működésének forgatókönyveiről szóló közös rendelet kibocsátására.

A két miniszter közös rendelete a következő forgatókönyvekkel számol:

*azokon a településeken, amelyeken az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított koronavírus-fertőzések száma 6 vagy ez alatti, valamennyi bölcsődében, óvodában és iskolában fizikai jelenléttel zajlanak a tevékenységek, a járvány terjedését megelőzni hivatott szabályok betartásával;

*azokon a településeken, amelyeken az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított koronavírus-fertőzések száma meghaladja a 6-ot, a vesztegzár elrendeléséig a bölcsődékben, az óvodákban és a sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó tanintézetekben fizikai jelenléttel zajlanak a tevékenységek, míg az iskolák online oktatásra térnek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában