Megelőzés

2020.07.17. 18:25

Orban: Fokozott ellenőrzéseket kértem a közszállításban

Forrás: Alexandru Nițescu

Fotó:

Ludovic Orban kormányfő felkérte a közlekedési rendőrséget és a közúti szállítást ellenőrző állami felügyelőséget (ISCTR), hogy fokozzák az ellenőrzéseket mind a településeken belüli közszállítási járműveken, mind a távolsági járatok buszain, illetve a vállalati, alkalmazottakat szállító járműveken, mivel több COVID-19 góc is kialakult az ezeken uralkodó helyzet miatt.

A miniszterelnök a belügyminisztérium székhelyén pénteken tartott távkonferencia keretében számolt be erről a prefektusoknak és a koronavírusjárvány megfékezéséért felelős intézmények vezetőinek.

A kormányfő elmagyarázta, hogy a helyi hatóságok bírságokat róhatnak ki, és arra is lehetőségük van, hogy felfüggesszék, vagy bevonják az egészségügyi óvintézkedéseket be nem tartó cégek működési engedélyét.

Az ellenőrzéseket azokra a helyekre kell fókuszálni, ahol a legnagyobb rendellenességeket tapasztalják, ahol a járvány a legnagyobb mértékben terjed – tette hozzá Orban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában