Koronavírus

2020.02.28. 18:01

Kivizsgálásba kezdett a Temes megyei közegészségügyi hatóság

Sürgős járványtani ankétot tart a Temes megyei közegészségügyi igazgatóság, miután egy Olaszországból nemrég hazatért nő önként jelentkezett a kórházban, és koronavírus jelenlétét mutatták ki a szervezetében.

A nő még azt megelőzően érkezett haza a félszigetről, hogy a hatóságok otthoni elkülönítést rendeltek volna el.

Cornelia Bubatu, a közegészségügyi igazgatóság (DSP) szóvivője közölte: a 38 éves nő a Bergamótól 30 kilométernyire fekvő San Giovanni Bianco nevű településen járt február 19-20-án. Február 25-én enyhe láz és köhögés ütött ki nála, ezért 27-én önként jelentkezett a járványkórházban. Biológiai mintát vettek tőle, és a szezonális influenzára vonatkozó teszt negatív lett. Ugyanakkor a COVID-19 vírus meglétét is tesztelték, tekintve, hogy nemrég utazott vissza Olaszországból. A nőt hazaengedték a kórházból, később viszont a COVID-19-re vonatkozó teszt pozitív lett, így a páciensért mentőt küldtek, és a megfelelő óvintézkedések között ismét a járványkórházba szállították.

A nő – saját elmondása szerint – egyedül él.

A DSP kivizsgálást indított, hogy kiderítse, kikkel érintkezett a koronavírussal fertőzött páciens. Bubatu leszögezte, a szóban forgó nő még azt megelőzően érkezett haza Olaszországból, hogy a hatóságok házi elkülönítést rendeltek volna el minden ilyen esetre.

 

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában