Választás 2022

2022.03.14. 19:40

Kocsis Máté: Magyarországnak egy jobboldali kormányra van szüksége a következő négy évben

A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarországnak egy olyan jobboldali kormányra van szüksége a következő négy évben is, ami erős országot és gazdaságot hoz létre, valamint vitán felül, és minden áron kiáll a nemzeti érdekek mellett.

Kocsis Máté a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán hétfőn tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a magyar választók április 3-án egyszerű választási lehetőség előtt állnak, választhatják az Orbán Viktor által vezetett kormányt, amely adókat csökkent, béreket emel, megvédi a gyermekeket, illetve kibővíti a családtámogatási rendszert.

De választhatják a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalt is, amely – amikor módjában állt és tehette – elvette a 13. havi nyugdíjat, elvette a 13. havi bért, megvonta az otthonteremtési támogatásokat, kiürítette a családtámogatás rendszerét és háromszorosára emelte a rezsit – emlékeztetett a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Kifejtette, teljesen nyilvánvaló, hogy a koronavírus-járvánnyal, a háborúval és az energiaválsággal sújtott „veszélyek korában”, amiben élünk, valamint a jövő európai gazdaságának nagy kihívásaira való válaszként Magyarországnak egy olyan jobboldali kormányra van szüksége a következő négy évben is, amely erős országot és gazdaságot hoz létre, valamint vitán felül és minden áron kiáll a nemzeti érdekek mellett.

Kocsis Máté az orosz-ukrán háborúra kitérve azt mondta, a határhoz közeli térségekben élők nagyon jól tudják, mekkora jelentősége van annak, ha a baloldal politikusai felelőtlenségeket mondanak, meggondolatlanul és összevissza beszélnek a háború kapcsán.

A Kárpátalját elhagyni kényszerülő magyarok sorsa, valamint a menekülők családtagjainak és vagyonának elvesztése tükrében világossá válhat mindenki számára, hogy miért nem szabad és miért óriási politikai felelőtlenség zagyvaságokat mondani a baloldal politikusainak – mondta Fidesz frakcióvezetője.

Az áprilisi országgyűlési választásra kitérve, a fideszes politikus arra kérte a helyieket, hogy Kovács Sándor jelenlegi fideszes képviselőt, a Fidesz-KDNP jelöltjét válasszák újra.

„Vele előre megyünk, nem hátra, ő a letéteményese annak, hogy Mátészalka és térségének jövője rendezett és biztató legyen” – fogalmazott Kocsis Máté.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!