Ország-világ

2020.11.23. 15:43

Varga Judit: az EU Bírósága tárgyalja a „Stop Soros” törvényt

Az Európai Unió Bírósága a nap folyamán tárgyalja a „Stop Soros” törvénycsomag egyes elemeit „az ellenünk 2018-ban indított kötelezettségszegési eljárás nyomán” – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn.

Kifejtette: kifogásolják a többi közt a büntető törvénykönyv új tényállását, amely bűncselekménynek minősíti a jogellenes bevándorlás elősegítését és támogatását.

„Vagyis az Európai Bizottság gyakorlatilag az embercsempészet támogatását várja el Magyarországtól!”

Mint írta, „2015 óta azt látjuk”: Brüsszelben azt akarják elérni, hogy ne adjanak pénzt, sőt büntessék is meg azokat az országokat, amelyek nem akarnak illegális bevándorlókat befogadni. Lám, ez az eljárás egy újabb ékes példája ennek – fűzte hozzá.

A magyar kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a nemzetközi migránsfolyosók és a szervezett illegális migráció kialakulását – szögezte le bejegyzésében Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában