Aprózódás

2020.02.19. 17:35

Újabb képviselő távozik a Jobbik parlamenti frakciójából

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke szerdán közölte közösségi oldalán, hogy kilép a pártból.

- Hosszú és alapos mérlegelés után a mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból – közölte a politikus a Facebook-oldalára feltöltött videóban, amelyben azt is elmondta, hogy a párt országgyűlési képviselőcsoportját is elhagyja.

Bencsik János azzal indokolta döntését, hogy a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszúhadjáratot hirdetett azok ellen a jobbikos vezetők és munkatársak ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették. Hozzátette, ezeknek az embereknek az eltávolítását a párt jövője szempontjából végzetesnek tartja.

Úgy fogalmazott:

az erkölcstelen és önpusztító politikához a továbbiakban nem akar asszisztálni, megemlítve, hogy Jakab Péter pártelnök-frakcióvezető közlése szerint „a továbbiakban nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést”.

Bencsik János elfogadhatatlannak tartja azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát vállalni szégyenlő párttá teszi. A politikus morális és taktikai szempontból is teljes tévútnak nevezte a párt „politikai kasztrálását”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában