rendszeres atrocitások

2020.02.28. 22:53

Tűz ütött ki a párizsi Gare de Lyon pályaudvar közelében (videó)

A tűz egy be nem jelentett koncerten keletkezett, a migránsnegyed lakói ráadásul megtámadták a tűzoltókat is.

FRANCE-FIRE-PROTEST

Forrás: AFP

Fotó: Julien Claus

Tűz ütött ki Párizs belvárosában pénteken a Paris Gare de Lyon pályaudvar közelében – írja a The Independent alapján az Origo. Ez Párizs egyik legjelentősebb pályaudvara, innen indulnak a TGV vonatok is.

A francia rendőrség azt írta a Twitteren, hogy az állomást evakuálták, további részleteket nem közöltek.

Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás azonban a lapnak azt mondta, hogy a tűz úgy kezdődött, hogy valaki felgyújtott egy robogót egy a pályaudvar közelében tartott, be nem jelentett koncert közben. A tűz gyorsan átterjedt az ott parkoló többi járműre is.

A tűz előzménye, hogy egy kongói énekes, Fally Ipupa hirdetett koncertet a környéken. Ipupa Joseph Kabila korábbi kongói diktátor híve, ezért most a jelenlegi elnök támogatói tüntetni kezdtek ellene. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy kukákat és robogókat gyújtottak fel. Ráadásul a csőcselék megtámadta a tűzoltókat is, a V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a környéken lévő migránsnegyedben a rendőröket és a tűzoltókat is „elnyomóknak” nevezik és rendszeresen megtámadják őket.

A közösségi oldalakon több videó is megjelent az esetről. Az egyiken jól látható, hogy egymás mellett álló robogók lángolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában