összecsapás

2020.02.01. 12:08

Törökbarát milíciák támadtak a hadsereg aleppói bázisaira

A térség nagy része 2017 óta a török hadsereg, valamint az Ankara által támogatott, kormányellenes szíriai felkelők ellenőrzése alatt áll.

Törökbarát milíciák a szíriai kormányerők aleppói bázisai ellen indítottak támadást szombaton – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szervezet szerint a támadást az északnyugat-szíriai tartomány al-Báb nevű városa mellett hajtották végre.

A térség nagy része 2017 óta a török hadsereg, valamint az Ankara által támogatott, kormányellenes szíriai felkelők ellenőrzése alatt áll. A lázadó csoportokhoz köthető források azt mondták, a szombati hadműveletekben elfoglaltak három falut, és a harcokban a török katonák nem vesznek részt.

A szíriai állami média egyelőre nem tett említést összecsapásokról.

A szíriai hadsereg tavaly indított offenzívát kormány ellen harcoló felkelők utolsó bástyája, Idlíb és a vele szomszédos Aleppó lázadók ellenőrizte területei ellen. A műveletet az orosz légierő támogatja. Az elmúlt hetekben a kormányerők több települést foglaltak vissza Idlíbben, újra ellenőrzésük alá került Maarat an-Numan is, a tartomány második legnagyobb települése. A város a Damaszkuszt Aleppóval összekötő M5-ös autópálya mellett fekszik, visszavétele pedig a kormányerők újabb fontos győzelmét jelentené.

Elemzők szerint a hadsereg előrenyomulása lelassulhat, ha a lázadó csoportok Aleppóban új frontot nyitnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában