Forrongó Irán

2020.01.07. 13:31

Több tucat embert tapostak halálra Kászim Szulejmáni temetésén

Az iráni televízió szerint 35 ember meghalt, 48 megsérült kedden az iráni Kermán városában, a meggyilkolt Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda különleges egysége, az al-Kudsz néhai parancsnokának temetésén történt tolongásban. Más forrás szerint a halottak száma 32, a sérülteké 190.

Iranian mourners gather during the final stage of funeral processions for slain top general Qasem Soleimani, in his hometown Kerman on January 7, 2020. - Soleimani was killed outside Baghdad airport on January 3 in a drone strike ordered by US President Donald Trump, ratcheting up tensions with arch-enemy Iran which has vowed "severe revenge". The assassination of the 62-year-old heightened international concern about a new war in the volatile, oil-rich Middle East and rattled financial markets. (Photo by ATTA KENARE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Atta Kenare

A világhálóra felkerült videofelvételeken élettelen testek láthatók az út szélén, miközben többen segíteni próbálnak rajtuk.

Kermán a meggyilkolt tábornok szülővárosa.

Pirhosszein Kulivánd, az iráni katasztrófavédelem egészségügyi szolgálatának vezetője telefonon megerősítette a történteket az állami televíziónak. Azt mondta:

„A tolongásban, sajnálatosan, egyes honfitársaink megsérültek, míg mások meghaltak a temetési szertartás alatt.”

A szolgálatvezetőre hivatkozva a Fársz félhivatalos iráni hírügynökség 32 halottról és 190 sebesültről számolt be.

A helyi egészségügyi szolgálatok adatai szerint a tolongás azért tört ki, mert túl sokan érkeztek a tartományokból, hogy elbúcsúzzanak a „legendás katonától”.

Borítókép: Tömeg Kászim Szulejmáni temetésén az iráni Kermánban 2019. január 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában