Járványhelyzet

2021.04.05. 13:39

Több mint százezren fertőződtek meg egy nap alatt Indiában

Indiában még a koronavírus második hullámával küzdenek az egészségügyi hatóságok.

A korábbiakhoz képest is nagyobb mértékben, első alkalommal meghaladva a napi százezer esetet, 103 558-an fertőződtek meg a koronavírussal Indiában – írja az Origo a dél-ázsiai ország egészségügyi minisztériuma tájékoztatása nyomán.

A mostani adat mintegy 5500-al haladja meg a korábbi, tavaly szeptember 17-i csúcsot, amikor 97 894 embernél mutatták ki 24 óra alatt a kórt. Hétfőre 478-an haltak meg, így a járvány kezdete óta 165 101-re emelkedett a betegség halálos áldozatainak száma. A fertőzés hirtelen történt emelkedésének hírére estek a helyi tőzsdei indexek.

Indiában még a koronavírus második hullámával küzdenek az egészségügyi hatóságok.

A leggazdagabb államban, Maharastrában 57 074 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ugrásszerűen megnőttek a fertőzéses esetek.

Attól tartva, hogy az egészségügyi ellátórendszer nem képes lépést tartani az ilyen mértékű esetszám-emelkedéssel, Narendra Modi miniszterelnök magas szintű megbeszélést tartott a helyzet áttekintésére, a szövetségi hatóságok pedig szakértői csoportokat küldtek Mahárástrába és a két másik legsúlyosabban érintett államba.

Ezzel egy időben Mahárástra államban újabb járványügyi korlátozásokat rendeltek el, köztük éjszakai kijárási tilalmat, valamint péntek 20 órától hétfő 7 óráig tartó vesztegzárat. Számos államban, ahol korábban enyhítették a járványügyi előírásokat, most ismét megszigorították a korlátozásokat, újra szabályozták az esküvőkön résztvevők számát, egyben bezárták az oktatási intézményeket.

A szövetségi kormány további erőfeszítéseket tesz a védőoltások beadásának felgyorsítására. Az országban minden 45 év fölötti számára lehetővé teszik az oltás beadását.

A cél az, hogy július végére 300 millió ember kapja meg a vakcinát.

A koronavírus fertőzöttek számát tekintve India, ahol a járvány kezdete óta 12,6 millió beteget regisztráltak, a harmadik helyen áll a világban, az Egyesült Államok és Brazília mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában