Skócia

2021.11.14. 21:35

Tamponokat és női higiéniai termékeket helyeznének el a férfi mosdókban

Az LMBTQ szervezet által készített 209 oldalas beadvány, és az azt követő erőteljes lobbitevékenység hatására a skót kormány azt tervezi, hogy a transznemű köztisztviselők érdekében a férfi mosdókban is elhelyeznének női higiéniai termékeket.

A skót kormány azt tervezi, hogy a transznemű köztisztviselők komfortérzetének növelése érdekében a férfiak számára fenntartott mosdókban tamponokat és egyéb, eredetileg nőknek szánt egészségügyi termékeket fognak elhelyezni. Az ötlet, hogy ezeket a termékeket a férfi mosdókban kell elhelyezni, a Stonewall LMBTQ-szervezet beadványából származik – írja a V4NA.

A Nicola Sturgeon által vezetett kormány a Daliy Telegraph szerint vállalta, hogy

higiéniai termékek nagy választékát fogja biztosítani a férfi mosdókban azokban a létesítményekben, ahol nem alakítottak ki a semleges neműek és a nemi átmenetben lévő személyeknek külön mosdót.

Mindezen lépéseket a skót kormány azért teszi, mert a Stonewall LMBTQ szervezet által készített munkahelyi egyenlőségi indexen (WEI) a skót állami szervek évről évre rosszabbul szerepelnek, míg 2019-ben a rangsor 72. helyét foglalták el, addig 2020-ra a 127. helyre csúsztak vissza.

A WEI egy olyan lista, amelyet a Stonewall hozott létre, és állít össze évről évre. Mérőszámként használják az LMBTQ személyek munkahelyi egyenlőségével kapcsolatban.

A skót kormány dolgozóinak azt is engedélyezték, hogy a Mr és a Mrs névelők helyett a Mx-et használják a személyzeti névjegyzékekben és a kormányzati adatbankban.

A Stonewall szervezet nyomására korábban a kormány már egyéb lépéseket is tett a transz nemi identitás teljes elfogadása érdekében. A skót közszolgálat korábban támogatta az LMBTQ szervezet indítványát, és törölték a szülési szabadságra vonatkozó szabályozásokból az anya szót, illetve az arra vonatkozó összes utalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában