együttműködés

2020.10.08. 12:07

Szijjártó: egyértelmű, hogy Európa növekedési motorja itt van, itt lesz Közép-Európában

A visegrádi csoport nélkül Európa ma kevesebb, gyengébb és kevésbé biztonságos hely lenne – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pozsonyban, felszólalva a Globsec biztonságpolitikai fórumon.

„Néhány esztendővel ezelőtt talán egy ilyen kijelentés még nagyképűségként hangzott volna, ma azonban tükrözi a realitásokat, hiszen

egyértelmű, hogy Európa növekedési motorja itt van, itt lesz Közép-Európában. Elég ránézni az észszerű gazdaságpolitikák nyomán előállt gazdasági növekedésre, amely jóval fölötte van az Európai Unió átlagos növekedési adatainak”

– hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

A tárcavezető a jövőbeni visegrádi együttműködésnek szentelt panelbeszélgetésen beszélt erről, amelyen jelen volt a V4 csoport (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország) többi országának külügyminisztere is. Lengyelországot Szymon Szynkowski helyettes külügyminiszter képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában