Hallgassa élőben!

Radikális baloldaliak egyszer már szétverték Washingtont beiktatás közben

A Nemzeti Gárda biztosítja majd Joe Biden, megválasztott amerikai elnök beiktatási ceremóniáját január 20-án. Pár évvel ezelőtt Donald Trump beiktatása alatt azonban radikális baloldaliak zavargásokat rendeztek Washingtonban.

Az amerikai hatóságok szavatolják a biztonságot a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-ai beiktatási rendezvényén Washingtonban. A beiktatási ceremóniára a Nemzeti Gárda 25 ezer tagját vezényelték az Egyesült Államok fővárosába. Elsősorban védelmi, logisztikai és kommunikációs feladatok ellátásánál számítanak rájuk. A hatóságok attól tartanak, hogy erőszakos zavargások törnek majd ki a beiktatás alatt – számol be a V4NA.

Négy évvel ezelőtt, Donald Trump beiktatási ceremóniáját radikális baloldaliak akciói tarkították. Bár a tüntetések békésen indultak, hamar erőszakba fulladtak.

A zavargások során feketébe öltözött rendbontók kövekkel és üvegekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak.

Az erőszakos baloldaliak kirakatokat törtek be, és autókat gyújtottak fel. Továbbá kisebb barikádokat is emeltek szemetesekből és padokból az utcákon. Ezeket is felgyújtották.

Az összecsapásokban hat rendőr megsérült, 217 demonstrálót pedig letartóztattak.

A beiktatáson Donald Trump elnök nem vesz részt, Mike Pence alelnök viszont már jelezte, hogy jelen lesz az eseményen.Rangadóra készülnek Messiék
Sevillába látogatnak a katalánok.
Íme, az okosbugyi, amit akár hetekig nem kell mosni
Szakállas vicc szerint a hadseregben a heti fehérneműcsere azt jelentette, hogy Grisa cserélte a sajátját Aljosáéval.
Készül az egydózisos koronavírus-elleni vakcina
Az első tesztek igencsak biztatóak, hatékonynak tűnik az egydózisos koronavírus-ellenszer.
Megmutatta hétéves tündéri kislányát Győrfi Pál – Lilla már érdeklődik az életmentés iránt
Gyerekeket tanított a kislányával, a hétéves Lillával az elsősegélynyújtásra Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint fontos, hogy alapvető egészségi ismereteket a kornak megfelelően már a kisiskolásoknak is átadjunk.
Nyomdában az új Várad
Összevont, januári-februári számmal jelentkezik új, de nem ismeretlen köntösben, változatos tartalommal az immár a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár égisze alatt kiadott kulturális folyóirat, a Várad – olvasható a lap szerkesztőbizottságának szerdai közleményében.