Koronavírus

2021.01.16. 21:25

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett Joao Leao portugál pénzügyminiszter koronavírustesztje – közölte a politikus hivatala szombaton, egy nappal az után, hogy Leao részt vett egy találkozón uniós vezetőkkel, köztük Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

A portugál pénzügyminiszternek nincsenek tünetei, házi karanténban van és otthonról dolgozik – tudatta a lisszaboni pénzügyminisztérium.

Leao pénteken részt vett azon a találkozón, amelyen több kormánytag és az Európai Unió több vezetője is jelen volt, s amelyen a január 1-jén kezdődött portugál uniós elnökség fő céljait tekintették át. Ott volt a portugál kormányfő, Antonio Costa, aki egyszer már kénytelen volt karanténba vonulni, mert Emmanuel Macron francia elnökkel találkozott nem sokkal az előtt, hogy Macron tesztje pozitív lett. A lisszaboni megbeszélésen részt vett a bizottság elnöke mellett Frans Timmermans és Margrethe Vestager alelnök is. A találkozón mindenki maszkot viselt.

A mintegy 10 millió lakosú Portugáliában 10 947 új esetet jelentettek szombaton, és 166 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt. A SARS-CoV-2-vírust eddig 539 416 ember kapta el az ibériai országban, és a halálos áldozatok száma 8709. Az egészségügyi rendszer teljesítőképessége határához közeledik. Az országban 672 olyan intenzív terápiás kórházi ágy van, amely alkalmas Covid-19-es betegek kezelésére. Jelenleg 638-an vannak intenzív osztályon az új koronavírus okozta megbetegedéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában