Orosz hadihajókat követett a brit haditengerészet 

Több orosz hadihajó mozgását követte az elmúlt időszakban a brit királyi haditengerészet Nagy-Britannia partjainak közelében.

A Royal Navy csütörtöki közleményének megfogalmazása szerint az időközben véget ért, más NATO-szövetségesek által is támogatott koncentrált megfigyelési művelet előzményeként „szokatlanul magas szintű aktivitás” volt tapasztalható az orosz haditengerészet részéről a La Manche-csatorna és az Északi-tenger vizein.

Az egyhetes művelet során a brit haditengerészet kilenc hajója követett több orosz hadihajót, és a megfigyelésbe helikopterek is bekapcsolódtak.

A fotókkal kiegészített beszámoló szerint a megfigyelt orosz hadihajók között három korvett, két partraszállító hajó és két fregatt volt, több kiszolgáló hajóval együtt.

A brit haditengerészet csütörtöki tájékoztatása szerint az egyik brit fregatt Merlin típusú helikoptere számos alkalommal átrepült a csatornán áthaladó orosz hadihajók felett hírszerzési célú adatgyűjtés céljából.

A beszámoló nem említi, hogy az orosz hadihajók megsértették volna a brit területi vizeket.441 új koronavírusos esetet igazoltak; 5202-re nőtt a fertőzöttek száma
A legutóbbi tájékoztatás óta 441 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 5202-re nőtt a fertőzöttek száma – közölte csütörtökön a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Drónok segítségével fogják megfigyelni Kolozsvár metropolisz-övezetét
A prefektúra közleménye szerint a járvány miatt bevezetett hatósági korlátozások betartásának szigorúbb ellenőrzése érdekében a Kolozs megyei prefektusi hivatal a megyei rendőr-főkapitánysággal együttműködve légi felvételeket fog készíteni Kolozsvárról és annak metropolisz-övezetéről, drónok segítségével.
Krizmaszentelési szentmisét celebrált a székesegyházban Böcskei László
Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció külön dekrétumban határozta meg az idei nagyheti és húsvéti liturgikus ünneplések lehetőségeit. Ezeket figyelembe véve a nagycsütörtök délelőtti olajszentelési szentmise a szokott időben, de hívek nélkül lett bemutatva a nagyváradi székesegyházban.
Megfertőződött az igazságügyi minisztérium egyik alkalmazottja
Koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták az igazságügyi minisztérium egyik alkalmazottját – jelentette be csütörtökön a szaktárca.
Sokan a járványhelyzet ellenére sem mondanak le az ünnepről
Még a racionális érvek ellenére is abban reménykedtünk húsvétra készülődve az elmúlt hetekben, hogy az ünnep napjait szeretteinkkel együtt tölthetjük majd: meglátogathatjuk szüleinket és a nagyszüleinket, elmehetünk a templomba, meglocsolhatjuk a lányokat.