Ország-világ

2021.04.06. 16:48

Orbán Viktor: szerdától nyithatunk! (videó)

Megvan a 2,5 millió beoltott, újra kinyithatnak a boltok, újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be a miniszterelnök.

Fontos mérföldkőhöz érkezett az ország, két és félmillió magyar állampolgár kapta már meg a koronavírus elleni oltást, ezért szerdától nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be a miniszterelnök kedden délután a közösségi oldalán.

Orbán Viktor kifejtette: egy éve áll az ország háborús állapotok közepette, korlátozások, kijárási tilalmak és személyes veszteségek mellett kell élni az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, melyben az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina – figyelmeztetett a kormányfő, aki hozzátette, járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, arra kérte az ország lakosságát, ezeket maradéktalanul tartsa is be.

Orbán Viktor azt ígérte, hogy az oltás hasonló tempóban folytatódik. Külön megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a polgárokat pedig ismét megkérte arra, regisztráljanak az oltásra, vegyék igénybe a vakcinákat. Mint mondta, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut koronavírus elleni vakcinához minden azt igénylő polgár. A kormányfő azzal zárta videóüzenetét: Magyarországon minden élet számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában