Ostrom alatt áll Európa

2020.02.28. 19:32

A magyar miniszterelnök a török elnökkel tárgyalt

Péntek délután Orbán Viktor összehívta a biztonsági kabinetet is.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken telefonon megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel, majd összehívta biztonsági kabinetjét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár péntek este.

A török elnökkel folytatott tárgyalás témája a szíriai háborús helyzet és a migráció ügye volt. Recep Tayyip Erdogan tájékoztatta a magyar miniszterelnököt arról, hogy óriási a nyomás Törökországon, ezért a továbbiakban már nem tudják visszatartani az ott tartózkodó migránsok egy részét.

Szót ejtettek a március folyamán megrendezendő V4-Törökország csúcstalálkozó előkészületeiről is.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután összehívta biztonsági kabinetjének ülését, amelynek tagja a külgazdasági és külügyminiszter valamint a belügyminiszter is.

Az ülésen áttekintették a hazai biztonsági szolgálatok jelentéseit, majd döntés született arról, hogy megerősítik a magyar határok védelmét, és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalon zajló történésekre.

Havasi Bertalan azt is közölte, hogy Orbán Viktor a nap folyamán levelet is írt Erdogan elnöknek, melyben kifejezte részvétét és együttérzését a török fegyveres erőket Szíriában ért támadás áldozatai kapcsán. „Biztosítom Önt, hogy Törökország NATO-szövetségesként és elkötelezett partnerként számíthat Magyarországra” – írta a török államfőnek Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában