Járvány

2020.03.16. 06:10

Orbán Viktor miniszterelnök virológus szakemberekkel egyeztetett (videó)

A kormányfő 48 óránként jelentést kér az akciócsoportoktól is.

Budapest, 2020. március 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) virológusokkal egyeztet parlamenti dolgozószobájában 2020. március 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével ülésezett hétfő reggel a koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó operatív törzs a Belügyminisztériumban, majd a kormányfő virológus professzorokkal egyeztetett a járvány megelőzése érdekében szükséges intézkedésekről – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor miniszterelnök (szemben b3) az operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A megbeszélésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, a koronavírus-kutatócsoport vezetője, Kemenesi Gábor, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumának munkatársa, Kis Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborvezetője, Kónya József, a Debreceni Egyetem Orvosi Mikrobiológia Virológiai Laboratóriumának professzora és Burián Katalin, a Szegedi Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Immunbiológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi docense vett részt, a kormány tagjai közül pedig Palkovics László, Kásler Miklós és Rogán Antal – közölte a sajtófőnök.

Az akciócsoportok folyamatos egyeztetéséről a miniszterelnök a közösségi oldalára is feltöltött videókat.

Az akciócsoportok vezetői 48 óránként kötelesek jelentést tenni a miniszterelnök felé. Így volt ez vasárnap este:

De hétfőn, már kora hajnalban is folytatták a munkát:

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) virológusokkal egyeztet parlamenti dolgozószobájában 2020. március 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában