önmagát képviseli

2020.07.13. 19:47

Nem kért védőügyvédet a christchurchi mészárlás elkövetője

Nem kért védőügyvédet az új-zélandi mészárlás elkövetője, aki 51 emberrel végzett két mecsetben Christchurch városában tavaly március 15-én – mondta el Cameron Mander helyi bíró pénteken.

A férfi saját magát fogja képviselni a tárgyalás során. Az ítélethirdetésre augusztus 24-én kerülhet sor.

Egy ügyvéd készenlétben áll arra az esetre, ha a merénylő később mégis meggondolná magát, és jogi képviselethez folyamodna.

A fehér felsőbbrendűséget hirdető ausztrál férfi korábbi álláspontját megváltoztatva márciusban meglepetésszerűen bűnösnek vallotta magát. A 29 éves Brenton Tarrantot 51 gyilkossággal, 40 gyilkossági kísérlettel, valamint terrorizmussal vádolják, amelyekért életfogytiglani börtönbüntetés várhat rá.

A tavalyi christchurchi terrortámadás volt a legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság Új-Zéland történetében. Az elkövető a merénylet előtt hosszú kiáltványt tett közzé, amelyben azt hangoztatta, hogy tettét bevándorlásellenessége motiválta. Őrizetbe vétele után két elmeorvosi vizsgálat is mentálisan egészségesnek ítélte.

A történtek után a szigetországban jelentősen megszigorították a fegyvervásárlás és -tartás szabályait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában