Ország-világ

2021.11.03. 06:00

Migránstámadás mindennap: késes iszlamista támadt rendőrökre Párizsban

Késes támadás történt egy párizsi metróállomáson keddre virradóra, a rendőrök lelőtték az iszlamista nézetektől vezérelt elkövetőt.

French gendarmerie cars are pictured next to the Eiffel tower and the Champs de Mars park where a giant outdoor "drinks-party" (aperitif in French) organised via Facebook is due to be held on May 23, 2010 in Paris. Propelled by Facebook, a series of such gatherings have been gaining momentum over recent months, with thousands of people turning up for drinks in usually quiet cities like Rennes, Brest and Clermont-Ferrand. AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS (Photo by Bertrand LANGLOIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Bertrand Langlois

A férfit a rendőrök állították meg a Saint-Lazare megállónál, és a járványügyi előírásoknak megfelelően maszkviselésre szólították fel – írja a Magyar Nemzet.

Az 1974-es születésű támadó ezt megtagadta, előhúzott egy kést, és rárontott a rendőrökre. Helyi beszámolók szerint

azt kiabálta, hogy „Allah akbar!”, majd azt, hogy „Franciaország az Iszlám Államé”.

A rendőrök kétszer rálőttek a merénylőre, aki a sínekre esett. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség közölte, hogy a tettest erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már korábbról is ismeri.

Október 31-ről november 1-re virradó éjszaka Olaszországban is allah akbarozó erőszakos késes migráns támadót állítottak meg a rendőrök.

Borítókép: illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában