bűnügy

2020.01.17. 13:12

Megtámadtak egy falut Maliban

Legalább 14 ember vesztette életét Maliban egy falu elleni támadásban – közölte a nyugat-afrikai állam hadseregének szóvivője pénteken.

Az ismeretlen fegyveresek támadása szerda este történt az ország központi térségében található Mopti régióban fekvő Sinda falu ellen. Az áldozatok között egy gyermek is van.

A támadók elhajtották a jószágot is. Egyelőre egyetlen szervezet vagy csoport sem jelentkezett elkövetőként.

Maliban több szélsőséges iszlamista csoport is tevékenykedik, de az etnikai villongások sem ritkák. Az erőszak gyakran a kevés legelő és szántóföld miatti küzdelemre vezethető vissza a száraz éghajlatú Száhel-övezetben.

Ráadásul az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és a vele szövetséges fegyveres csoportok igyekeznek szítani és kihasználni az etnikai feszültségeket Maliban.

A nyugat-afrikai államban 2013-ban a korábbi gyarmattartó Franciaország hadserege avatkozott be, hogy megakadályozza a szélsőségesek térhódítását. A fegyveres milíciák azóta újraszervezték magukat, és ismét egyre nagyobb a befolyásuk Mali középső és északi részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában