idény

2021.09.01. 22:25

Megkezdődött az éves delfinvadászat Japánban

A módszer és a vadászat ellen régóta tiltakoznak az állatvédő csoportok.

Megkezdődött a sokat vitatott éves delfin- és bálnavadászat Japánban.

Az első halászhajók helyi idő szerint szerdán indultak útnak a Vakajama prefektúrabeli Taidzsiból és a vadászszezon várhatóan márciusig fog tartani.

Az öböl című Oscar-díjas dokumentumfilmben is ábrázolt véres taidzsi vadászaton a halászok egy kis öbölbe terelik az állatokat úgy, hogy a tengerbe helyezett fémrudakat kalapáccsal verve megbénítják a delfinek tájékozódási képességét.

A legszebb példányokat kiválasztják a japán és külföldi delfináriumok számára, a többit egy szomszédos öbölben lemészárolják a húsukért.

A módszer és a vadászat ellen régóta tiltakoznak az állatvédő csoportok. A japán delfinvadászok azonban továbbra is visszautasítják azokat a vádakat, amelyek szerint a gyakorlat kegyetlen.

A Pro Wildlife nevű szervezet tavalyi közlése szerint az elmúlt években meredeken csökkent a Japánban kifogott delfinek és kisebb bálnák száma.

Az állatvédő szervezet évek óta követeli a japán delfinvadászat betiltását, még akkor is, ha azóta más országokban, például Peruban, Nigériában, Brazíliában vagy Indiában ennél jóval több delfint vadásznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában