Ország-világ

2021.03.26. 14:18

Gulyás Gergely: egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg (videó)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli tájékoztatása szerint amíg el nem éri a beoltottak száma a 2,5 milliót, a boltok négyzetméter alapú nyitva tartását sem vezetik be.

Budapest, 2020. augusztus 28. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. augusztus 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„A jelenlegi számok mellett pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg” – írja a Magyar Nemzet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek délutáni, rendkívüli sajtótájékoztatóján tett bejelentése nyomán.

Mint mondta, az Operatív Törzs péntek reggeli ülésén megtárgyalta azt a felmerült enyhítést, amely szerint egységesen, minden üzlethelyiségben tíz négyzetméterenként egy ember tartózkodhatna, azonban a vírusveszély miatt ez az enyhítés nem vezethető be.

Ez azt jelenti, hogy a húsvéti ünnepek alatt is maradnak a jelenleg is érvényben lévő szabályok.

„Az orvosok és az ápolók megfeszített munkájára van szükség ahhoz, hogy az oltást mindenki időben megkaphassa” – tette hozzá a miniszter.

A kereskedelmi és iparkamara, valamint a gazdasági élet szereplőinek javaslatai alapján az alábbi döntésekről számolt be a miniszter:

a lakosság átoltottságának függvényében – vagyis miután 2,5 millió ember felvette a koronavírus elleni oltást – léphetnek életbe a korlátozásokat enyhítő intézkedések.

A kijárási tilalom este 10-re tolódhat ki, az üzletek pedig reggel 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva.

„Valamennyi bolt kinyithat majd, ám biztosítani kell, hogy tíz négyzetméteren legfeljebb csak egy vásárló tartózkodjon. A szolgáltatásokra a március 8-a előtt hatályban lévő szabályozások fognak vonatkozni” – fejtette ki Gulyás Gergely.

Hozzátette: a jelenlegi tervek szerint az iskolák (az óvodák, az általános és középiskolák) pedig április 19-én nyitnak meg. A tanárok oltása április 1-jén veszi kezdetét, és egy hét alatt minden pedagógusnak szeretnék biztosítani a védettséget.

Borítóképünkön Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy korábbi sajtótájékoztatóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában