Járvány

2021.09.24. 22:23

Kiemelt támogatást nyújt a kormányzat a műtéti várólisták csökkentésére

A kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére.

A Magyar Kormány kiemelt célja, hogy minden beteg megfelelő időben, a lehető leggyorsabban hozzájusson a diagnózishoz és a betegség kezelése minél kevesebb idő alatt elkezdődjön – írja a koronavirus.gov.hu.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter utasítására készült el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett szakmai javaslat, amely alapján a várólisták drasztikus lerövidítése várható.

A koronavírus-járvány korábbi hullámai alatt a betegek egészségének védelme és a közösségi terjedés megfékezése miatt hónapokon át szükségszerűen fel kellett függeszteni a halasztható egészségügyi beavatkozásokat. A harmadik hullám lecsengésekor, az egészségügy újraindítás részeként május 13-tól indultak újra az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások.

A felhalmozódott műtétek elvégzésére, a megnövekedett várólisták csökkentésére kiemelt kormányzati támogatást kapnak a kórházak,

hogy mielőbb el tudják végezni betegeiken az eddig halasztott műtéteket. Az egészségügyi ellátás zavartalanságát ma már nagyban garantálja az is, hogy az egészségügyi dolgozók felvették az oltást. A műtétre váró még beoltatlan betegeket is az oltás mielőbbi felvételére kérjük. A kormányzati támogatás összesen 12,2 milliárd forint, ebből 3,5 milliárdot idén, 8,7 milliárd forintot 2022-ben kapnak meg a kórházak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában