Hallgassa élőben!

Iszlámtant vezetnek be Bajorországban az ősszel kezdődő új tanévben

A bajor tartományi kabinet kedden határozott az eddig kísérletképpen folytatott oktatás rendes tantárggyá alakításáról.

„Iszlámtant” vezetnek be kötelezően választható tantárgyként Bajorország mintegy 350 iskolájában az ősszel kezdődő új tanévtől.

Az iszlám oktatása különösen a muszlim vallású diákok számára lesz választható tantárgy a hittan, illetve etika tantárgyak alternatívájaként.

A dpa német hírügynökség kiemelte, hogy állami oktatási rendszerben, állami alkalmazásban álló tanárok által német nyelven oktatott tantárgyról van szó, amely az iszlám vallásról tolmácsol ismereteket, valamint alapvető értékeket „a német alaptörvény és a bajor alkotmány szellemében”.

Az új tantárgynak évtizedes története van. Kezdetben török nyelven folyt úgynevezett iszlám oktatás, később viszont már német nyelven is. Az iszlámtant 2009-ben vezették be kísérleti projektként a tartomány mintegy 350 általános- és középiskolájában. A projekt keretében alkalmazott tanárokat tovább foglalkoztatnák.Hajléktalanná válhat az ország legkövérebb tinédzsere – Rácz Géza 230 kilósan kerülhet utcára az édesanyjával
Földönfutóvá válhat Rácz Géza.
Keresik a rendőrök, hogy ki látta a balesetet, amelyben egy négytagú család halt meg
A győri férfi egy kanyarban előzött, majd összeütközött egy kamionnal.
Az Anfieldre látogat a Chelsea a hétközi fordulóban
Előrehozott mérkőzéseket rendeznek Angliában.
Restaurálják a román kori textilművészet legjelentősebb emlékét
A 68,38 méter hosszú, fél méter széles hímzés 58 képben, magyarázó latin szövegekkel mutatja be Anglia normann meghódítását.
Az amazóniai erdőirtásokat is figyeli Brazília saját műholdja
A szatellitet vasárnapra virradóra bocsátottak fel a Satish Dhawan indiai űrközpontból.