Ország-világ

2020.08.15. 16:39

Ismét hazudott az Index

A baloldal egymás közti háborújában látszatra bomlásnak indult, de valójában egy trükksorozat után hamarosan megduplázódott Index egy szombati cikkében azt állította, hogy pénteken a Magyar Közlönyben több beruházás kormányhatározatát törölték és emiatt nem épülnek meg ezek az épületek, ám ismét kiderült, hogy nem az igazságot írták le.

„Több határozatot törölt a kormány, így több ellenzéki vezetésű településen nem lesz sportberuházás” – állította szombati cikkében a baloldali Index. A felsorolásban szerepel a Balatonalmádiban zajló sportfejlesztés is, vagyis a lap szerint az ezzel kapcsolatban korábban kiadott kormányhatározatot visszavonták. A cikkben megjelölték a vonatkozó számot a Magyar Közlönyből – írja az Origo.

Azonban ebből azonnal kiderül, hogy a közlöny szövegét az Indexnél nem sikerült értelmezni, ugyanis a Magyar Közlönyben az általuk hivatkozott 1521/2020 (VIII. 14.) Kormányhatározat f-pontjában az olvasható, hogy a Balatonalmádira vonatkozó, eredeti és az Index szerint „visszavont” 1037/2019 (II.14.)-es kormányhatározat négy pontjából pusztán a harmadikat vonták vissza, ami a pénzügyminiszter költségvetési visszapótlási feladatára vonatkozik. Nem sikerült értelmezni, vagy – ami a valószínűbb – az Index tudatosan félreértelmezte.

A beruházás megvalósulásának tehát nincsen semmi akadálya, ahogy erre Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője is felhívta a figyelmet a közösségi média oldalán. Egy képet is megosztott, amin látszik, hogy jól halad az építkezés. Azt is írta, hogy ősszel már használható lesz az új épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában