együttműködés

2020.02.01. 19:41

Irán és Ukrajna közösen vizsgálja a lelőtt gép feketedobozait

A januárban lezuhant repülőn 176 ember volt, senki sem élte túl a tragédiát.

Irán és Ukrajna közösen fogja megvizsgálni a január elején Teherán mellett lelőtt ukrán utasszállító repülőgép feketedobozait Iránban – jelentette a Tehran Times című iráni lap.

Az újság Mohammad Eszlami iráni közlekedési miniszterre hivatkozva azt írja, hogy az iráni és ukrán szakértőkből álló vegyesbizottság a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) előírásait követve fog eljárni.

„Ha nem sikerül kinyerniük az adatokat az adatrögzítőkből, akkor más megoldás után nézünk” – idézte a lap a minisztert, aki ennél többet nem árult el a feketedobozokról.

Az ukrán nemzetközi légitársaság Teheránból Kijevbe tartó Boeing 737-ese nem sokkal a felszállás után zuhant le az iráni főváros közelében. Az iráni hatóságok először balesetről beszéltek, majd elismerték, hogy az iráni Forradalmi Gárda légvédelme lőtte le a gépet tévedésből. A repülőn 176 ember volt, és senki sem élte túl a tragédiát.

Irán januárban bejelentette, hogy senkinek sem adja át a gép repülési adatrögzítőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában