évértékelő

2020.02.15. 10:30

Huszonkettedik alkalommal értékel a miniszterelnök

Orbán Viktor vasárnap tartja idei évértékelőjét, amelyen várhatóan a kormány klímavédelmi akciótervének részleteiről és a nemzeti konzultációról is beszél

A Magyar Nemzet úgy tudja, az európai ügyek mellett az új nemzeti konzultáció témáit, valamint a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervének részleteit is ismertetni fogja Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében, a Várkert Bazárban.

A cikkben felidézik, hogy

a miniszterelnök először első kormányzása idején, 1999-ben tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére.

Az évek során olyan ambiciózus célkitűzések is reálissá váltak, mint a szegénység felszámolása vagy a nagycsaládok lakásvásárlásának milliós összegekkel történő támogatása.

Orbán Viktor 2003-ban ellenzékből is értékelte az ország ügyeit, ekkor hirdette meg az „egy az ország, egy a zászló” jelszót.

Újfent miniszterelnökként 2010-et az összefogás, 2011-et pedig a megújulás esztendejének nevezte évértékelőjében, és ismertette ötéves tervét. Öt évvel később a miniszterelnök a kontinens jövőjét befolyásoló migrációs nyomást helyezte 2015-ös évértékelője középpontjába, az elmúlt két esztendőben pedig a keresztény értékek, köztük a családok átfogó támogatására került a legnagyobb hangsúly – idézte fel a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában