Ország-világ

2020.08.03. 06:10

Huszonhárom határsértőt fogtak el a rendőrök vasárnap késő este

A Békés megyei Sarkadnál tizenegy, a Bács-Kiskun megyei Csikériánál pedig tizenkét jogszerűtlenül az országban tartózkodót találtak.

A Békés megyei Sarkadnál tizenegy, a Bács-Kiskun megyei Csikériánál pedig tizenkét határsértőt fogtak el a rendőrök vasárnap késő este – közölte a rendőrség a honlapján.

A közlés szerint a Sarkad külterületén elfogott külföldiek afgán állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük.

A Csikéria térségében feltartóztatott tizenkét külföldi férfi ugyancsak afgán állampolgárnak vallotta magát. Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában