Hungary Helps

2020.02.28. 16:00

Hölvényi: nincs más út, mint szoros partnerség kialakítása Afrikával

A képviselő szerint a migráció megelőzése érdekében helyben kell segítséget nyújtani iskolák létesítésével, a továbbképzés és a felnőttoktatás színvonalának javításával.

A migráció megfékezése érdekében szoros partnerséget kell kialakítani Afrikával – mondta Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő.

A politikus, aki Hungary Helps program jószolgálati nagykövete is, az Európai Parlament delegációjának tagjaként Lesothóban és Ghánában tett látogatást.

„Az elvándorlás legfőbb oka a munkanélküliség, az oktatás hiánya, az alapvető fizikai, gazdasági és megélhetési bizonytalanság. A migráció megelőzése érdekében helyben kell segítséget nyújtani iskolák létesítésével, a továbbképzés és a felnőttoktatás színvonalának javításával”

- mondta Hölvényi György.

„A helyi törekvéseket és kezdeményezéseket lehet és kell támogatni, ugyanakkor egyetlen helybéli döntéshozó helyett sem lehet cselekedni. Az európai uniós pénzek felhasználásának hatékonysága csekély” – mutatott rá.

Tájékoztatása szerint Ghánában a helyi társadalmakat leginkább ismerő helyi, elsősorban történelmi egyházak és felekezetek jelentős feladatot látnak el a társadalmi béke megteremtésében.

„Kiveszik részüket az egészségügyi, az oktatási, a szociális ellátás biztosításából is, de még a mezőgazdasági kistermelők megsegítéséből is” – tette hozzá a politikus.

Hölvényi György hangsúlyozta, hogy

a szomszédos Burkina Faso felőli terrorfenyegetés ellenére békés helyzetben is szükség van a Hungary Helps programra.

„A programnak az egyházak által vezetett kezdeményezéseket kell támogatnia, ugyanis ez az egyetlen út, hogy közvetlenül jussanak el a támogatások a valóban rászorulókhoz, illetve a célzott területekre” – mondta.

„A helyi egyházak a támogatások közvetlen célba juttatásának letéteményesei, a társadalmi béke legerősebb faktorai. Rajtuk keresztül valósítható meg a helyi társadalom életszínvonalának javítása, amelynek révén csökkenthető az elvándorlás és az Európába irányuló migráció” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában