Járvány

2020.07.08. 20:46

Hazautaztak a Rákóczi Szövetség táborából a fertőzöttekkel érintkezők

Többen hazautaztak megfigyelésre a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborából, mert egy magyar és egy szerb koronavírus-fertőzött táborozóval érintkeztek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

A 250 résztvevős táborban két koronavírusos beteget azonosítottak, őket a budapesti Szent László kórházba szállították. A járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást: a fertőzöttekkel szorosan érintkezőket elkülönítették, majd húsz délvidékit busszal hazaszállítottak, 27 magyarnak pedig otthoni megfigyelést írtak elő – közölte az NNK.

Azon további táborozókat és a személyzet tagjai közül azokat, akiknél felmerül a szoros kontaktus a fertőzöttekkel, szintén otthonukban figyelik meg – tették hozzá.

Az eset miatt felhívták a figyelmet arra, hogy

a járványügyi készültség érvényben van, és kiemelten fontos a szabályok betartása a fertőzés terjedésének megakadályozásáért. Fontos, hogy közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, a fertőzésgyanúsakat elkülönítsék

- írta az NNK.

A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Tábora hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A táborozók az anyaországból, a Felvidékről, Erdélyből és a Délvidékről érkeztek, Kárpátaljáról a járványhelyzet miatt csak felnőttek vesznek részt a programokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában